Lanzarote - oktober 2023

 *** VOLZET ***

 

Tenerife is ondertussen ruim bekend als ideale bestemming voor de sterren- en natuurliefhebber. De sterrenhemel hoog in het park Las Cañadas del Teide behoort tot de beste van Europa. Meer dan 60 keer was dit reeds de bestemming van Astroreizen. Maar ook de andere Canarische Eilanden zijn het verkennen waard. La Palma en La Gomera werden reeds meerdere keren bezocht. Dit jaar doen we er eentje bij: Lanzarote! 

 

Net als de andere Canarische eilanden is Lanzarote uitgesproken vulkanisch en zou je het een saai en dor eiland kunnen noemen. César Manrique zag het anders en creëerde van deze lavablok een unieke parel in de Atlantische Oceaan. Zijn kunstzinnige blik wist natuur en architectuur op ongeëvenaarde wijze te combineren. Vandaag is Lanzarote dankzij hem gespaard gebleven van de bouwwoede en het massatoerisme dat andere subtropische eilanden hebben ondergaan. 

Hoogbouw werd er geband, net zoals reclameborden. De witte dorpjes schitteren in het zwarte landschap. De landbouw en wijnbouw paste zich aan aan de dorre ondergrond.

 

Reisprogramma

Tijdens deze reis maken we kennis met dit verrassende Lanzarote. We bezoeken de hoogtepunten van César Manriques realisaties. We bezoeken het Lago Mar, een huis dat ooit nog van Omar Sharif was. De lavatunnels Jameos del Agua en Cueva de Los Verdes, die hij omtoverde tot een kunstwerk. De cactustuin in Guatiza, zijn laatste realisatie voor het eiland en El Mirador del Rio, het uitkijkpunt op het achtste Canarische Eiland La Graciosa. En natuurlijk ook het geboortehuis en museum van deze veelzijdige kunstenaar.

 

Lanzarote is ook bijzonder als vulkanisch eiland. We bezoeken het nationaal park Timanfaya en maken wandelingen in spectaculaire landschappen. Het fotogenieke groene meer van Lago Verde en de rotskust met spectaculaire golfslag staan eveneens op het programma. 

 

We genieten tevens van de lekkere lokale keuken en proeven de verrassende wijntjes.

 

En ’s avonds zoeken we donkere plekken op voor de verkenning van de sterrenhemel.

We verblijven in het mooie LIVVO Volcan Hotel (*****) in Playa Blanca, in het zuiden van het eiland en vlakbij de paradijselijke stranden bij El Papagayo.

 

Dagelijks gaan we op uitstap met mini-busjes, wat ons een maximale vrijheid geeft om het programma af te stemmen op de lokale omstandigheden.

 

Het hotel

Praktische info

Reisdata: 11 - 18 oktober 2023 

 

Prijs per persoon in 2-persoonskamer: 1779 euro

 

Single toeslag: 485 euro.

 

Inbegrepen in de prijs

 • De vluchten Brussel - Lanzarote - Brussel met TUIFly (vluchtschema onder voorbehoud), luchthaventaksen inbegrepen.
 • Ingecheckte bagage 25kg.
 • Het verblijf van 7 nachten in LIVVO Hotel Volcán Lanzarote, op basis van een gedeelde tweepersoonskamer (Garden View room), ontbijt inbegrepen.
 • Alle transfers en excurusies met minivans.
 • Inkomgelden van de geplande bezoeken.
 • De BTW van toepassing.
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen.
 • Nederlandstalige reisleiding van vertrek tot aankomst
 • Voorreisvergadering

 

 

Niet inbegrepen in de prijs

 • Middag- en avondmalen
 • Drank bij de maaltijden
 • Alle uitgaven van persoonlijke aard
 • Reisverzekeringen
 • Fooien

 

Meer info of aanmelden voor deze reis: contacteer werner.hamelinck@astroreizen.be - +32 475 29 11 59 of vul het contactformulier in.  

 

Deze reis wordt georganiseerd door Omnia Travel.

 

Fotogalerij

Meer info vragen / aanmelden voor deze reis

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.