Landingen en zodiac-cruises

Hiervoor kom je natuurlijk naar Antarctica! Je wilt voet aan wal zetten op het witte continent, je wilt tussen de ijsbergen varen, je wilt pinguins, walvissen en zeehonden van dichtbij zien. Je zal het allemaal meemaken!

 

Maar Antarctica is een extreme plaats en er gelden - gelukkig - zeer strenge regels voor bezoekers.

Zo mogen er maximaal 100 personen tegelijk aan land gaan.

Daarom worden de passagiers ingedeeld in 4 groepen van 50, waarvan er telkens 2 groepen gelijktijdig een landing/zodiac-excursie uitvoeren.  Er wordt gewerkt met een rotatie-systeem, zodat elke groep nu eens vroeger, dan weer later aan wal gaat.

 

Normaliter ga je 2 keer per dag aan land of op zodiac-cruise: in de ochtend en in de namiddag.

De kapitein, samen met de expeditieleider, bepaalt de vaarroute en ankerplaatsen, in functie van het weer, de ijscondities en de golfslag.

 

De Silver Cloud heeft ook 6 kayaks aan boord, en liefhebbers kunnen zich aanmelden voor een kayakt-tocht. Dit is eveneens inbegrepen in de prijs, maar het aantal plaatsen is beperkt en wordt bij loting bepaald. Ben je bij de gelukkigen, dan is dit een onvergetelijke ervaring!

In de "mud room", waar de waterdichte laarzen staan en waar je je klaarmaakt voor de landingen! En als je terug aan boord komt, maak je je laarzen hier eerst proper! Het is namelijk belangrijk dat je met propere laarzen aan land gaat, en geen organisch materiaal van de ene landingsplaats naar de andere overbrengt....

 

In- en uitstappen van de zodiacs is optimaal georganiseerd en gaat dan ook als een fluitje van een cent! Voldoende helpende handen zorgen ervoor dat je veilig en vlot van en aan boord geraakt.

 

Kayakken in Antarctica is een unieke ervaring! 

Lezingen en informatie

Het expeditieteam haalt werkelijk alles uit de kast om je optimaal te informeren over Antarctica!

 

  • Er is de dagelijkse briefing, waarin het programma voor de volgende dag toegelicht wordt en waar een samenvatting van de voorbije dag gegeven wordt.
  • 's Avonds vind je in je suite een exemplaar van "the Cronicles", het boordjournaal waarin, naast het gedetailleerde programma voor de volgende dag, ook boeiende artikels over Antarctica staan.
  • Aan de prikborden in de gang naar de theaterzaal, waar alle lezingen en briefings plaatsvinden, vind je een overvloed aan informatie over de plaatsen die bezocht worden, en een overzicht van alle gespotte fauna!
  • Dagelijks zijn er meerdere lezingen over uiteenlopende Antarctica-onderwerpen.
  • Tijdens het varen zijn er steeds expeditieteamleden op het dek om mee dieren te spotten en alle vragen van passagiers te beantwoorden.
  • Via het omroepsysteem worden de passagiers verwittigd van belangrijke mededelingen, zoals de aanwezigheid van walvissen in de buurt van het schip, andere bijzondere natuurfenomenen, of praktische informatie, zoals de vertrektijden van de verschillende zodiac-groepen.

 

Tijdens de dagelijkse briefing wordt het programma voor de volgende dag toegelicht.

 

Boeiende lezingen over alle mogelijke aspecten van Antarctica. En speciaal voor de Belgische gasten: een lezing over de Belgica expeditie van Adrien de Gerlache!

 

De expeditie-staff is altijd paraat om toelichting te geven - zelfs tijdens de kayak-tocht!

Maaltijden

Afhankelijk van je uurschema voor de landingen, zal je de keuze van je ontbijtrestaurant aanpassen.  Ben je bij de "vroege" shift (meestal met vertrek om 8u), dan kies je allicht voor het buffet-ontbijt in La Terrazza of het "kleine" continental ontbijt in de Panorama Lounge. Of je kiest voor room service.... Heb je meer tijd, geniet dan van een relax à la carte ontbijt in The Restaurant.

 

Nadat je terug aan boord bent van de ochtend-excursie, is het misschien tijd voor een koffietje in de Panorama lounge, of, waarom niet, alvast een glaasje champagne aan de poolbar.

 

Voor het middagmaal kies je tussen een à la carte maaltijd in The Restaurant of de buffet-lunch in La Terrazza. Tenzij je de open lucht verkiest en voor de gezellige poolbar kiest, waar een uitgebreide kaart met lichte lunches beschikbaar is. En ja, ook bij kouder weer kan je daar terecht. Terrasverwarming en fleecedekentjes zijn voorzien!

 

Ben je aan boord tussen 16u en 17u? Geniet dan beslist een keer van de High Tea in La Terrazza!

 

Voor het diner heb je keuze uit de 4 restaurants - The Restaurant, La Terrazza, La Dame (Relaix & Chateaux, met reservatiekost) of de Poolbar-grill. Van honger zal je hoegenaamd niet omkomen!

 

 

Genieten van een aperitiefje aan de poolbar!

 

De Poolbar is een uitstekende keuze voor de lunch! Zelfs bij kouder weer. Terrasverwarmers en fleece-dekentjes houden je warm!

En dan die uitzichten.... dichter bij een droom ga je moeilijk geraken....

Entertainment

Een cruise naar Antarctica is in de eerste plaats een expeditie naar een buitengewoon en ongerept stuk natuur! Je neemt deel om meer te weten te komen over het witte continent, en om deze unieke plaats te ervaren en te beleven.  Je dag zal goed gevuld zijn met landingen, lezingen, en genieten van het uitzicht op het dek!

 

Daarnaast is er een kwaliteitsvol ontspanningsprogramma.

Verwacht hier geen shows, disco, karaoke, of bingo-avonden. Er is geen casino, geen formele gala-bals of verkleedpartijen.

Wel is er elke avond live muziek in de bar. De pianist/muzikant zal met veel plezier jouw lievelingsnummer vertolken!

Meerdere keren is er een - geheel vrijblijvende maar wel inbegrepen - cocktail-party voorafgaand aan het avondmaal, waar je kennis maakt met de kapitein, de officieren en het expeditieteam. 

Daarnaast worden tussendoor diverse "randactiviteiten" georganiseerd zoals:

  • een martini-proeverij
  • een tequila-avond
  • een kookdemonstratie door de chef

 

 

 

Kookdemo door de chef....

 

Speciaal voor de Astroreizen-groep: een Belgische cocktail-party!