Tenerife


Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceaan ten westen van het Afrikaanse continent.


Landschappelijk zijn in Tenerife ruwweg drie gebieden te onderscheiden: het groene vruchtbare noorden, het ruige berg- en vulkaanlandschap dat van het noordoosten naar het zuidwesten van het eiland loopt en het kale en minder vruchtbare zuiden. Het opmerkelijke verschil tussen het uiterlijk van het noorden en het zuiden is ontstaan doordat er in het noorden veel meer regen valt dan in het zuiden. De bergen fungeren als scheiding tussen de twee gebieden.


De meeste toeristen verblijven in het zonnige zuiden, in Los Cristianos en Playa de las Americas.  Tenerife ontvangt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers (en minder dan 1 miljoen inwoners...).Tenerife op de wereldkaart


Meer over Tenerife...

Sterren kijken in Tenerife....

De Canarische eilanden behoren tot de beste locaties ter wereld om aan sterrenkunde te doen!  Je vindt hier dan ook één van de grootste sterrenwachten ter wereld.  Het Teide Observatorium te Izaña beslaat een oppervlakte van zo'n 50 ha en is gelegen op een hoogte van 2390 meter.  Het is het grootste zonne-observatorium ter wereld. Er staan talrijke zonnekijkers, alsook nachtelijke telescopen opgesteld, van verschillende Europese landen.

Volcano Life Experience (http://volcanolife.com/eng) organiseert geleide bezoeken aan de sterrenwacht.  Ben je een echte amateur-astronoom, dan blijf je allicht op je honger zitten na dit bezoek, want het is echt wel afgestemd op de "massatoerist".  Maar wil je wel eens een professionele sterrenwacht van dichterbij bekijken, dan is het een mooie kennismaking.

Wil je zelf waarnemen, neem dan voor enkele dagen je intrek in het Parador Hotel, in het Nationaal Park Las Canadas del Teide.

Het hotel organiseert regelmatig sterrenkijk-sessies (ze beschikken over een eigen telescoop). Of je neemt je eigen kijker mee, alhoewel dat voor de meeste reizigers - die per vliegtuig naar Tenerife komen - niet zo evident is.

Foto-albums van voorbije reizen naar Tenerife

Reisverslagen van voorbije reizen naar Tenerife


Tenerife - Blog

Terug uit Tenerife!

De Club Columbus-reizigers kwamen enthousiast naar huis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen!

 

In afwachting van een uitgebreider reisverslag, hier alvast een foto-versie.

meer lezen