· 

Belevenissen in Berlijn

“Berlin combines the culture of New York, the traffic system of Tokyo, the nature of Seattle, and the historical treasures of, well, Berlin.”  zou een zekere Hiroshi Montomura, een Amerikaanse professor, in 2004 bij een bezoek aan Berlijn gezegd hebben. 

 

Wij deden er nog een schepje bovenop, want we overgoten onze 5-daagse citytrip met een historisch-astronomisch sausje om van te smullen!

 

De reisroute

Via onderstaande link krijg je een overzicht van wat we bezochten tijdens de astroreis naar Berlijn van 26 tot 31 mei 2024.

Een greep uit de hoogtepunten van deze reis

 

We kozen ervoor deze reis met een autocar te maken. Een comfortabele bus met een geweldige chauffeur van Reizen Lauwers bevestigde dat dit een uitstekende keuze was!

Het gaf ons de gelegenheid om op de heenweg halt te houden bij Grensovergang Marienborg, aka Checkpoint Alpha, de voormalige grens tussen West- en Oost-Duitsland en meteen een eerste hoogtepunt van de reis!

 

In Berlijn wordt het ene na het andere hoogtepunt aan elkaar geregen. Checkpoint Charlie, restanten van de Berlijnse muur, de Brandenburger Tor, zoveel wereldgeschiedenis werd hier geschreven...

 

 

 

 

Een eerste astronomische topper was alvast een bezoek aan de Archenholt Sternwarte met als blikvanger de grootste refractor-telescoop ter wereld. Hier kregen we er een primeur bovenop: een testvoorstelling van hun gloednieuwe Zeiss ZKP4 planetarium!

 


Een zijsprongetje naar Potsdam met een bezoek aan der Grosse Refraktor en de Einsteinturm in het Albert Einstein Wissenschaftpark zorgde voor een tweede sterrenkundig hoogtepunt. 

 

 

Onder een stralend zonnetje maken we een boottochtje op de Spree en varen langs historische en moderne architectonische hoogtepunten van de stad.

 


 

Een bezoek aan de koepel van de Reichstag is zonder meer indrukwekkend. 

 

 

Als afsluiter: a dinner with a view, in het ronddraaiende restaurant van de Fernsehturm op 207 meter boven de begane grond. Dat mag met recht en rede een hoogtepunt genoemd worden! 

 

 

Het moet gezegd worden: ook gastronomisch stond deze reis op een hoog niveau. Berlijn heeft culinair meer te bieden dan alleen maar de beroemde Berliner Currywurst! Reisleider Jef zorgde elke dag voor een tiptop restaurant. Want er is tenslotte maar 1 letter verschil tussen astronomie en gastronomie.

 

Meer foto's...

...vind je in DIT ONLINE FOTO-ALBUM.

 

Hieronder alvast een klein voorsmaakje.