· 

Happy Feet in real life

Zo'n 60000 broedparen Magelhaenpinguïns zitten er op Magdalena en Martha-eiland, midden in de straat van - jawel - Magelhaen - nabij Punta Arenas, Chili's zuidelijkste stad.

 

Een volwassen Magelhaenpinguïn is zo'n 70 cm. groot en daarmee een pak kleiner dan de majestueuze Keizerspinguïn, die gemiddeld 1,2 meter meet.  Maar schattig zijn ze, of het nu volwassen exemplaren zijn, of grijze piepkuikens, of iets tussenin, zoals deze jongeling.

 

Magelhaenpinguïns zijn wijdverspreid langs zowel de Atlantische als de Stille Oceaankusten van zuidelijk Zuid-Amerika. Buiten het broedseizoen zijn het echte zwervers en worden ze gespot van de Braziliaanse kusten tot het Antarctisch Schiereiland. Hun favoriete voedsel zijn kleine visjes, zoals ansjovisjes en zeevruchten. Om die te pakken te krijgen, kunnen ze tot wel 100 meter diep duiken!

 

Magdalena en Martha-eiland vormen het hart van het Monumento Natural Los Pingüinos, een onbewoond en beschermd natuurgebied op zo'n 20 km. van Punta Arenas. De pinguïns vormen er de grootste toeristische attractie. Althans in de zomermaanden, want tijdens de gure wintermaanden komen er bijzonder weinig bezoekers naar het zuiden van Patagonië.

 

In de zomer daarentegen is deze regio een absolute aanrader voor natuurliefhebbers.  Hou je van ruige, weidse, pure en ongerepte landschappen, dan moeten Punta Arenas, Puerto Natales en het nationaal park Torres Del Paine beslist op je bucketlist staan!

 

  • In 2021 reizen we opnieuw naar Antarctica voor een unieke eclipsreis. Een heldere eclips kunnen we niet beloven. Pinguïns echter zijn gegarandeerd! Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar op deze reis
  • De eerstvolgende reis om een ringvormige zonsverduistering mee te maken (juni 2020) gaat naar een totaal andere regio! Geen pinguïns in Oman, wel eindeloze woestijnlandschappen, groene oases en paradijselijke wadi's.