· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 11

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Zondag 26  januari 2020

Wandelen met zeeleguanen

 

 

Vandaag bezoeken we Fernandina, de "zeeleguanen-hoofdstad".  Hier zitten de meeste en de grootste marine iguanas en je moet echt uitkijken dat je er niet over struikelt.  Je waant je hier echt op een andere planeet...

Onze landingsplaats is Espinosa Point en alleen op deze plek kan je als toerist aan land gaan op dit onbewoonde eiland. Fernandina is het enige eiland van de archipel waar geen enkele geïntroduceerde diersoort voorkomt en naast de gigantische aantallen zeeleguanen huist hier ook de grootste kolonie vleugelloze aalscholvers.

 

De landschappen zijn fabuleus, gitzwarte lavavelden waartussen grote Galapagos-cactussen groeien en waarop het krioelt van de dieren. Naast de lavavelden steekt de felgroene mangrove scherp af.  De stevige wind zorgt bovendien voor een magnifiek spel van karaktervolle wolken en  metershoge golven.  Hier hadden we gerust nog een paar uurtjes langer willen vertoeven... 

 

 

In de namiddag staat er een zodiac-tocht op het programma bij Vicenta Roca point, op Isabelle island. Dezelfde wind zorgt nu voor een behoorlijk bumpy boottochtje.... waarbij we veiligheidshalve iets sneller dan voorzien rechtsomkeer maken.

 

Daarna positioneert de Galapagos Legend zich pal op de evenaar, waar we tijdens een "equator-cocktail party" genieten van de mooiste zonsondergang van de hele reis. En dat op onze laatste avond, als dat geen gepaste afsluiter is!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0