· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 10

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Zaterdag 25 januari 2020

Bibi is baas!

 

 

Vandaag bezoeken we het grootste Galapagos-eiland: Isabella! Het eiland in de vorm van een zeepaardje bestaat uit 5 grote vulkanen, elk met eigen ecosysteem en diersoorten die enkel rond "hun" vulkaan voorkomen. Samen het het aangrenzende eiland Fernandina zijn het de jonste eilanden en beiden met actief vulkanisme.

 

De dag begint veelbelovend! Tijdens onze uitstap bij Urbina Bay spotten we de eerste pinguins en we ontmoeten talrijke reuzenschildpadden. Meestal houden die zich op in de hooglanden, ver van de kust. Maar in het regenseizoen durven ze al eens afzakken tot beneden. Wat een geweldige ervaring is het, deze reuzen in de vrije natuur tegen te komen. En al zijn er weinig hindernissen die een schildpad tegenhouden als ze ergens wil geraken, ze vinden de toeristenpaadjes toch ook wel handig. Dus als bibi midden op het pad zit, dan gaat bibi niet opzij. Toeristen of geen toeristen die 2 meter afstand moeten houden...

 

 

Elk voordeel heb ze nadeel. Dat ondervinden we in de namiddag....

Net op het moment dat we klaarstaan voor de namiddag-ontscheping begint het te regenen. Aangezien de landing aan Tagus Cove via een rotsachtig pad zou leiden, beslist de expeditieleiding dat dat niet veilig is bij nat weer. Het wordt dus enkel een zodiac-tocht langs de klifkust. 

We zitten nog maar net in de bootjes als de regen overgaat in een tropische plensbui.  Dat bedoelen ze dus met regenseizoen.... Compleet doorweekt worden we, maar we spotten toch een aantal Galapagos-pinguins en blue- footed boobies!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0