· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 8

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Donderdag 23 januari 2020

Stranddagje...

 

Vandaag is weer een wisseldag, onze tweede tour eindigt en de derde begint. Leuk: dat wordt een derde welkomstcocktail. Niet leuk: het wordt onze laatste welkomstcocktail....

 

Tour 2, die vandaag eindigt
Tour 2, die vandaag eindigt

De ochtendexcursie brengt ons naar Bachas Beach, aan de noordzijde van het eiland Santa Cruz.

De sterke branding - het was behoorlijk winderig - maakt de natte landing extra nat, maar het levert ook mooie zichten op.

Het strand waar we landen is een belangrijke nestplaats voor zeeschildpadden en we zien dan ook de nog verse sporen van de schildpadden die hier afgelopen nacht aan land kwamen om hun eieren te leggen.

Ook hier is er een kleine lagune achter het strand en weerom treffen we er flamingo's aan.

 

 

Door de sterke wind van de voorbije dagen is er veel zand weggespoeld, wat ervoor zorgt dat we heel duidelijk kunnen zien hoe dit strand aan zijn naam komt. Tijdens WO II was er een Amerikaanse luchtmachtbasis op het nabijgelegen eiland Baltra. Daar hoorden ook een aantal aken (vlakbodemboten) bij, barges in het Engels. De gezonken overblijfselen daarvan liggen nog steeds op het strand en barges verbasterde tot bachas.

Meestal zijn de restanten volledig onder het zand bedolven, maar nu, met de wind in combinatie met laag tij, liggen de "bachas" helemaal bloot.

 

 

We genieten weer van een lange middagpauze met stranduitstap naar Baltra Beach, terwijl de nieuwe passagiers inschepen.

Eens terug aan het varen krijgen we gezelschap van een hele zwerm acrobatische fregatvogels, die het schip moeiteloos volgen.

 

In de namiddag houden we halt bij het piepkleine, paradijselijke Mosquera Islet, niet meer dan een grote zandbank, en een grote speeltuin voor de talloze zeeleeuwen hier.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0