· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 7

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Woensdag 22 januari 2020

Over draken en een zeeleeuw die de weg kwijt is....

 

Terug aan de andere kant van de evenaar, bij het eiland Santa Cruz, na het geweldige bezoek aan Genovesa.

Deze ochtend gaan we aan land bij Dragon Hill. 

Hoofdrol hier is weggelegd voor de landleguanen, maar ook zeeleguanen, pelikanen en het schitterende landschap kunnen ons bekoren.

 

 

We varen verder rond Santa Cruz naar het kleine eiland Santa Fé. Tijdens de natte landing worden we al uitbundig welkom geheten door een familie zeeleeuwen. Pa zeeleeuw laat wel luid weten dat het strand van hem is...

Op onze wandeling hogerop het eiland wordt het pad plots versperd door een zeeleeuw, die wel erg ver van het strand verzeild geraakt is.... Links en rechts van het pad zijn dichte bosjes. En we moeten 2 meter afstand houden.... hoe moet dat nu? Na enkele pogingen - telkens we een omtrekkende beweging willen maken, hobbelt de zeeleeuw verder op het pad... - lukt het dan toch om ons inhaalmanoeuvre tot een goed einde te brengen.

 

 

Ook op Santa Fé ontmoeten we een aantal landleguanen. En we bewonderen de gigantische cactussen, reuzenopuntia's die endemisch zijn op Santa Fé.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0