· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 6

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Dinsdag 21 januari 2020

Rode voetjes...

 

We hebben een lange vaart naar het noorden gemaakt, daarbij de evenaar overgestoken en voor anker gegaan bij één van de spectaculairste doch minst bezochte eilanden van de archipel: Genovesa.

Dit kleine, onbewoonde, hoefijzervormige eiland is een ingezakte caldera en huisvest ontelbare vogels.

 

De hoofdattractie van Genovesa zijn de Roodvoet Jan van Genten. In tegenstelling tot zijn blauwvoetige tegenhanger zit de Red footed boobie niet op de grond, maar altijd in de bomen.  Niet zo vanzelfsprekend, met zwemvliezen...

 

Een smal en steil rotspad, de Prince Philips steps, zo genoemd nadat de prins met die naam in 1964 het gebied bezocht, brengt ons naar de top van het eiland. Daar worden we onmiddellijk begroet door een Nazca boobie die de weg wijst.

Het rotspad voert ons tot aan de noordelijke klif van het eiland. De takken van de bomen zitten vol met Roodvoet Jan van Genten, op de bodem is het de ene na de andere Nazca boobie die om een foto vraagt.

Boven de kliffen vliegen duizenden stormvogels en spotten we meerdere Short eared owls, één van de twee uilensoorten die op de Galapagos voorkomen. Talrijke Fregatvogels, met hun kenmerkende rode keelzak, vervolledigen het alweer onvergetelijke plaatje.

 

De namiddagexcursie leidt via een natte landing naar Darwin Bay, weerom een paradijs voor vogelliefhebbers. 

Ontelbare Redfooted boobies, fregatvogels, Nazca boobies, lavareigers, zwaluwstaart-meeuwen en daartussen hier en daar een zeeleeuw... Je geraakt er niet op uitgekeken...

 

Genovesa krijgt van ons een dikke 10!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0