· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 4

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Zondag 19 januari 2020

Zondag schildpaddag....

Vannacht zijn we noordwaarts gevaren en we liggen voor anker bij het eiland Santa Cruz, de toeristische hoofdplaats van de archipel.

In de hoofdrol vandaag: de reuzenschildpad, hét icoon van de Galapagos!

Eerst bezoeken we het Charles Darwin Research Station, tevens het hoofdkwartier van het Nationaal Park en het kweekcentrum voor de reuzenschildpadden. Het was/is de thuis van wijlen Lonesome George. In 2009 bewonderden we hem hier nog in levende lijve, nu moeten we het helaas stellen met zijn opgezette versie.

 

 

Na een shoppinguurtje in het gezellige Puerto Ayora rijden we het binnenland van Santa Cruz in. Hier, in de immer vochtige highlands, wandelen we tussen de reuzenschildpadden in de vrije natuur.

 

 

Het is al een eind in de namiddag eer we terug aan boord van de Galapagos Legend zijn. Er staat nog een tochtje met de zodiac op het programma langs Eden Islet, een piepklein eilandje waar we weerom genieten van talrijke vogelobservaties.

 

De eerste van onze drie tours.
De eerste van onze drie tours.

 

En zo zit de eerst van onze drie tours erop! De Galapagos Legend heeft 4 itinerairs, die gecombineerd kunnen worden tot 1 lange reis. De meeste passagiers verlaten morgenvroeg het schip, maar wij blijven nog 2 rondjes zitten.  Dat is extra genieten van het toemaatje van de dag: een schitterende zonsondergang.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0