· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 3

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Zaterdag 18 januari 2020

Over de postbode en hitsige schildpadden....

 

Benieuwd wat we vandaag gaan beleven....

 

De Galapagos Legend is westwaarts gevaren en tegen de ochtend liggen we geankerd voor het eiland Floreana.

De eerste uitstap vandaag brengt ons naar Post Office Bay.  In de tijd dat de Galapagos-eilanden nog gefrequenteerd werden door walvis- en pelsrobbenjagers, werd hier in de 18de eeuw het oudste "postkantoor" van de Stille Oceaan opgericht.  Het werkte als volgt: de zeemannen die vaak lange tijd op de oceaan bleven, lieten hier brieven voor het thuisfront achter in een houten ton. Schepen die huiswaarts voeren, namen de post mee en bezorgden hem.

En zo werkt het nu nog - zij het als toeristische attractie. Bezoekers aan Post Office Bay laten kaartjes achter in de ton, en bekijken of er kaartjes tussen zitten voor een bestemming dicht bij hun thuis.

 

 

Na het bezoek aan Post Office Bay vaart de boot een stukje verder tot aan Cormorant Point, en is er tijd voor verschillende activiteiten: snorkelen vanaf het strand, diepwater-snorkelen of voor diegenen die minder waterrat-genen hebben: een tochtje met glasbodemboot, of gewoon lekker genieten van het relaxe leven aan boord!

 

Daarna brengt een "natte landing" - dat is een landing waarbij de zodiacs tot tegen het strand varen, en je met de voeten in het water uitstapt - ons naar een olivijngroen strand, waarachter een van de grootste lagunes op de Galapagos ligt. Daar treffen we enkele flamingo's aan.  Een korte wandeling brengt ons naar een volgend strand, waar zeeschildpadden nestelen.

De talrijke zwarte rotsen in de branding blijken allemaal zeeschilpdadden te zijn, wachtend tot de avond valt, om dan aan land te komen om hun eieren te leggen.

Af en toe is er extra veel geplons in het water. Al dat vrouwelijk schildpadschoon trekt ook de mannetjes aan, die hun kansen grijpen waar ze kunnen....

 

's Avonds genieten we van een barbecue op het bovendek.  Een mooie afsluiter van alweer een zalige dag!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sophie (maandag, 03 februari 2020 22:08)

    Het zijn hele mooie foto 's van jullie zeer geslaagde reis.