· 

Dagboek van een Galapagosreis - dag 1

In januari 2020 maakten we een unieke natuurreis.  Maar liefst 12 dagen doorkruisten we de Galapagosarchipel, aan boord van de Galapagos Legend.

 

Donderdag 16 januari 2020

Inschepen voor een opwindend avontuur....

Na een relax dagje in Quito - waar we o.a. de lokale sterrenwacht bezochten en de beste Pisco Sour van Ecuador proefden op het dakterras van het chique Casa Gangotenahotel - staan we te popelen om aan ons Galapagosavontuur te beginnen. Via Guayaquil vliegen we naar het eiland San Cristobal waar we netjes op tijd landen.

Na het vervullen van alle administratieve formaliteiten - de toegang tot de Galapagos is strikt gereglementeerd - brengt een busje ons naar de pier waar we overstappen in de zodiacs. Een kwartiertje varen naar de open zee, waar de Galapagos Legend, onze thuis voor de komende 12 dagen, voor anker ligt.

Briefing, verdeling van de kajuiten, lunch, verplichte evacuatie-oefening, briefing over de do's en don'ts in het Galapagos National Park, en dan zijn we klaar voor onze eerste "landing".  Opnieuw naar het eiland San Cristobal.  Een bezoekje aan het Interpretation Center vormt een mooie inleiding op deze reis. Hier komen we immers meer te weten over de menselijke geschiedenis van de eilanden en de oprichting van het nationaal park.

We spotten ons eerste "wildlife".... een yellow warbler (NL: gele grasmus) neemt een avondbadje in de holte van een lavarots. En bij het terugkeren naar de boot zijn daar de alomtegenwoordige zeeleeuwen en sally lightfoot-krabben. 

Let the adventure begin!