· 

Zoek het hotel....

Hotel Tierra Patagonië is gelegen aan de rand van het Torres Del Paine Nationaal Park in Patagonië,  en zo een uitstekende uitvalsbasis om dit wondermooie natuurgebied te bezoeken.

 

Dit hotel is werkelijk het neusje van de zalm en zijn vijf sterren meer dan waard!

 

De service in dit hotel is van het allerhoogste niveau. Je verblijft hier in een all-in formule. Dat geldt niet enkel voor de uitstekende maaltijden, bijbehorende dranken en exquise bar, maar ook voor de professioneel begeleide excursies, wandelingen en trektochten in het nationaal park of de omgeving van het hotel.

 

Het bijzondere van dit hotel is ongetwijfeld de onwaarschijnlijke ligging én de adembenemende architectuur.

 

In de uitgestrekte wildernis, een uur rijden van de dichtstbijzijnde stad (Puerto Natales), vermengt het gebouw zich volledig met de omgeving. Gelegen aan de oever van het Sarmiento-meer, met een onovertroffen uitzicht op de "Torens", de pieken van de Torres del Paine bergketen, verdwijnt het in de glooiingen van de grasvelden en wordt het helemaal één met het omringende landschap.

 

Helemaal opgetrokken in lokale materialen is het een parel van minimalistische architectuur. Alle kamers hebben een kamerbreed venster van vloer tot plafond, uitziend op het meer en de erachter gelegen bergen. Een reusachtige open ruimte biedt plaats aan lobby, gidsencentrum, leeshoek, restaurant en bar.

 

In de spa geniet je van een onovertroffen uitzicht op het Torres del Paine massief terwijl je rondzwemt in de infinity pool of ontspant in de outdoor hottub. 

 

Dit is luxe met een grote L! Dit is klasse met een grote K. Dit is een once-in-a lifetime ervaring die op het verlanglijstje van elke echte reisliefhebber zou moeten staan.

 

 

Hotel Tierra Patagonië is 1 van de 3 Tierra hotels in Chili.

 

Naast Tierra Patagonië is er Tierra Atacama, gelegen nabij San Pedro de Atacama, in de gelijknamige woestijn, en Tierra Chiloé, gelegen op het sprookjesachtige eiland Chiloé, voor de kust van Puerto Montt in Noord-Patagonië.

 

Wij verbleven in Tierra Patagonië ter gelegenheid van de ringvormige zonsverduistering in Chili in februari 2017.

 

In 2020 reizen we opnieuw naar Chili, dit keer voor een totale zonsverduistering.

Tijdens deze reis bezoeken we het eiland Chiloé, met een driedaags verblijf in Tierra Chiloé.

Meer info over deze reis lees je hier.