· 

Capillas de Marmol - Chili

De "Capillas de Marmol" of de "Marmeren Kathedralen" zijn één van de meest bijzondere landschapsvormen die we ooit zagen op onze astroreizen.

Gelegen in het General Carrera Lake, een afgelegen meer op de grens tussen Chili en Argentinië, is het een grottencomplex in/boven het water, gevormd uit pure marmer.

 

Gemakkelijk bereikbaar zijn ze niet, de marmergrotten.... Vanuit Coyhaique, de hoofdplaats van de 11de regio - de regio Aysén, noordelijk Patagonië - is het een rit van 200 km over grotendeels niet-verharde weg, tot aan Puerto Tranquilo, een onooglijk plaatsje aan het General Carrera Lake. Van daaruit neem je een bootje - dat soms wel, soms niet, soms met vertraging uitvaart- voor een tocht over het meer en langs/doorheen de grotten.

 

De kleur van het meer is sprookjesachtig turquoise, de vormen en structuren van de marmeren grotten lijken niet van deze wereld.... Ze zijn ontstaan door duizenden jaren erosie (karst) van grote blokken kalksteen (marmer) in het glaciale meer.

 

 

Deze foto werd genomen tijdens de eclipsreis 2017 (ringvormige eclips van 26 februari 2017). In 2019 reizen we opnieuw naar Chili, ter gelegenheid van de totale zonsverduistering van 2 juli 2019.

Voor de volgende ringvormige eclips (26 december 2019) reizen we naar Oman