· 

Dagboek van een Antarcticareis - deel 9

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu is het eindelijk zo ver..... Aan alle mooie liedjes komt een einde...

Onze “vlucht vooruit” is geslaagd. De kapitein is full speed over de Drake Passage gegaan, en nu, ter hoogte van Kaap Hoorn, is de snelheid teruggeschroefd, want we kunnen niet teveel te vroeg in Ushuaisa arriveren. De gevreesde Drake Shake bleef beperkt tot een stevige deining (golven van 6 meter, vernemen we van “de brug”). Momenteel zijn het daar golven van 12 meter. Dat hebben we gemist, en we zijn er niet rouwig om….

 

Waar we wel rouwig over zijn, is dat het avontuur op zijn einde loopt. Maar we genieten nog intens van de laatste dag op zee.  Vervelend, zo’n dag op zee, zegt u? Niet op de Silver Cloud….

De eerste activiteit na het – zoals steeds – uitmuntende ontbijt: een lezing over de onwaarschijnlijke tocht van Ernst Shackelton, begin 20ste eeuw.

Even een frisse neus halen aan dek. Dan haasten we ons terug naar de Explorer Lounge, want de chef-kok geeft een demonstratie hoe je de perfecte risotto al funghi bereidt. Snel naar de foto-studio, waar we de foto’s van onze kayak-tocht in het juiste mapje zetten, zodat ze gedeeld kunnen worden met de collega-kayakers.

Het is alweer middag…. Tijd voor een aperitiefje en een lichte lunch aan de pool (die, voor de Drake-overtocht, leeg gemaakt werd). We zijn inmiddels in de nabijheid van Tierra del Fuego, en om de boot cirkelen massa’s albatrossen en grote jagers.

In de namiddag bekijken we de film die gemaakt werd van onze reis. Het is moeilijk te vatten dat we dit echt beleefd hebben!

We haasten we ons naar La Terraza, want het is Tea Time, en we hadden verdorie nog nooit de tijd om dat eens mee te maken…

Vervolgens naar een voordracht over Charles Darwin en de Beagle (we varen inmiddels door het Beaglekanaal).

En dan moeten we ons zowaar reppen om onze expeditie-outfit te wisselen voor de Captain’s Farewell Cocktail-outfit…

Terwijl we aanmeren in Ushuaia genieten we van een alweer uitstekend diner. We sluiten de avond af in de bar, met een glaasje champagne…

 

Silver Cloud, we gaan je missen!

 

De storm die we ontweken hebben....
De storm die we ontweken hebben....

Reactie schrijven

Commentaren: 0