· 

Dagboek van een Antarcticareis - deel 3

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu is het eindelijk zo ver..... Het avontuur is echt begonnen!

Drake Lake of Drake Shake?

 

Dat is voor morgen….

 

Even terugspoelen naar gisteren.

Onder een stralende zon (en een stevig windje…. ) gaan we ’s ochtends op verkenning in Ushuaia en brengen een uitgebreid bezoek aan het Museo Maritomo, gevestigd in de voormalige gevangenis. Ushuaia is immers ontstaan als gevangeniskolonie, ver weg van de bewoonde wereld. Elke vleugel van het stervormige gebouw huisvest een verschillend museum, en één vleugel is nog net zoals in de tijd van de oorspronkelijke bestemming van het gebouw. Onze aandacht gaat natuurlijk vooral naar de Antarctica-afdeling, waar 2 volledige cellen gewijd zijn aan de expeditie van de Belgica en aan Adrien de Gerlache.

Daarna keren we een laatste maal terug naar het Cauquenes hotel om de bagage te verzamelen. We worden opgepikt door een beetje gammele bus – in schril contrast met hetgeen komen gaat – en naar de haven gebracht. Na een extra rondje rijden (iets met een papiertje dat niet onmiddellijk in orde was) dropt de bus ons dan toch aan de loopbrug van de Silver Cloud.

 

Welcome aboard, welcome aboard, welcome aboard…. 200 bemanningsleden voor 200 passagiers – ze heten ons allemaal welkom.

 

Na een vlotte check-in (met glaasje champagne) gaan we naar onze kajuit. Zeg nooit kajuit tegen een Silversea-suite…. Badkamer met regendouche, inloopkast, slaapkamer, salon met grote vensters....22 m² pure luxe….

De safety-drill is met een uurtje verlaat, wegens laattijdig arriveren van een aantal gasten. Dan maar alvast kennis gemaakt met bar in de Panorama-lounge. Deze expeditie is all-inclusive 😊.

 

Na de safety-drill is er de kennismaking met de expeditiecrew. (Alweer een glaasje champagne.) De chef-kok is een Braziliaan, de sommelier een Turk, de chef-onderhoud een Indiër. Dit is echt een wonderbaarlijke plek!

 

Tijd voor het eerste diner. Heel onze groep kiest vanavond voor “The restaurant”, 1 van de 4 eetgelegenheden aan boord. Bijna evenveel obers als er gasten zijn…. Uitstekend eten, lekkere wijn. Pure verwennerij.

Omstreeks 9u30 worden de trossen losgegooid. Onder een heldere hemel met bijna volle maan laten we Ushaia achter ons en varen het Beaglekanaal op.

 

 

Antarctica, here we come….

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Sophie (dinsdag, 30 januari 2018 23:39)

  Wauw dit zijn gewoonweg supper mooie foto ' s en veel succes daar ginder .

 • #2

  Nadja (woensdag, 31 januari 2018 07:55)

  Bedankt voor je verslagen zo genieten we toch een stukje mee xxx

 • #3

  Yolande (woensdag, 31 januari 2018 08:39)

  Pure luxe :) benieuwd naar Antarctica en gaan jullie de maansverduistering zien?