· 

EHBB - Eerste Hulp Bij Bagageperikelen

 

Als je regelmatig het vliegtuig neemt, heb je het zeker al eens meegemaakt: de bagageband stopt met draaien, en je koffer is nog niet gepasseerd…. BALEN….. zeker als het op de heenreis gebeurd.

 

Lees onze 7 tips die het leed (een beetje) verzachten. En denk eraan: meestal komt de bagage na één of meerdere dagen uiteindelijk wel terecht…

 

1. Voor koppels of samenreizenden: meng je bagage!

 

Niet “zijn” koffer en “haar” koffer, maar “onze” koffers. Als er dan één koffer achter blijft, heb je beiden toch iets van bagage…

 

 

2. Waardevolle voorwerpen & medicijnen: in handbagage.

 

Stop altijd, altijd, altijd (we bedoelen: altijd) waardvolle voorwerpen zoals camera, tablet, huissleutel,… en medicijnen die je dagelijks moet nemen, in handbagage. Uiteraard geldt hetzelfde voor belangrijke documenten zoals je paspoort, bankkaarten, reisdocumenten,…. Ook opladers van allerhande toestellen: zoveel mogelijk in handbagage!

 

 

3. Onderbroek en tandenborstel....

 

Het is een goed idee om een beperkte set reservekledij en een minimum aan toiletgerief mee in handbagage te nemen. Ga je van een koude naar een warme bestemming, kleed je in laagjes, en investeer in een broek met afritsbare pijpen. Deze tip geldt vooral voor reizen met “tussenstops”, want dan is de kans op verloren bagage het grootst. Maar ook bij Europese vluchten durft bagage wel eens meerdere dagen spoorloos te zijn…. We spreken uit eigen ervaring!

 

 

4. Doe je koffers op slot, gebruik hangslotjes voor je reistas.

 

Een koffer die op een foute luchthaven geruime tijd onbeheerd blijft staan en die bovendien niet op slot is, kan mensen met minder goede bedoelingen helaas op ideeën brengen… Als ze moeten kiezen tussen een koffer die niet op slot is, of één die echt moet opengebroken worden, is de keuze snel gemaakt…

(voor reizen naar de V.S., waar de TSA (Transportation Security Administration) ten allen tijde in je koffer moeten kunnen voor controle, bestaan speciale zgn. TSA gecertificeerde slotjes)

 

5. Bagagelabels hebben een doel!


Label je bagage!  Maar label je bagage slim! D.w.z. zet contactgegevens (email,  telefoonnummer, adres van je bestemming) op het label, maar niet je thuisadres... want dan is het nogal duidelijk dat je daar niet bent....

Ben je een veel-reiziger, verwijder dan het oude label en hang het label met je actuele bestemming aan je koffer.... zo vermijd je dat je koffer naar je vorige reisbestemming doorgestuurd wordt.

TIP: Stop bovenaan in je koffer een groot blad met je thuisgegevens.  Geraakt de koffer echt serieus zoek, en komt ze na een lange zoektocht ergens boven water maar is het label kwijtgeraakt, dan opent men de bagage op zoek naar contactgegevens.  Erg handig dan dat men je valies niet ondersteboven hoeft te keren om die te vinden....


6. Neem een bagageverzekering

 

Een bagageverzekering lijkt misschien paranoia, maar áls het gebeurt dat je bagage meerdere dagen achterwege blijft, is het een welkome troost te weten dat je toch iets méér zal recupereren dan wat de vliegtuigmaatschappijen (verplicht) bieden…

 

7. Tenslotte...

 

Hou je bagagelabel en instapkaart goed bij!! Dat kleine vodje papier is essentieel om je verloren bagage aan te geven!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Sophie (dinsdag, 06 augustus 2019 23:02)

    Dat zijn hele interessante tips dat jullie meegeven .