Lezingen over Quantummechanica

 

In januari en februari 2014 gaf Gerard Bodifee colleges over quantummechanica aan de universiteit van Maastricht in het kader van de collegereeksen van Studium Generale. Deze lessen kunnen nu op YouTube volledig gevolgd worden.

 

In de vijf lessen, van elk ongeveer twee uur, gaf Gerard een inleiding tot de quantummechanica met bijzondere aandacht voor het intrigerende probleem van de complementariteit.

 

Deze lessen werden integraal gefilmd. Daardoor bestaat nu de mogelijkheid om de colleges te volgen voor wie toen niet in de gelegenheid was. Alles samen is zo’n tien uur kijkmateriaal beschikbaar, verdeeld over tien films van elk ongeveer een uur. Ga er dus rustig bij zitten, met een potlood en papier, en neem er de tijd voor.

 

U vindt de films op YouTube door in te tikken “Bodifee complementariteit”, of nog eenvoudiger, via de website www.bodifee.be

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0