Colombia

Unieke natuurervaring in een ongerept land

Wat deze reis buitengewoon maakt

 • Nadruk op natuurbeleving: je bezoekt ongerepte natuurparken die nauwelijks door toeristen bezocht worden, o.a. in het Amazonewoud.
 • Naast de Nederlandstalige reisleiding van vertrek tot aankomst, worden ter plaatse gespecialiseerde gidsen voorzien: biologen voor de bezoeken aan de natuurparken,  cultuurgidsen voor de bezoeken aan steden en musea.
 • Boottocht op de Amazonerivier, waarbij je op zoek gaat naar zoetwaterdolfijnen, één van 's werelds zeldzaamste diersoorten.
 • Verblijf op het exotische Isla Mucura voor een bezoek (met privé-boot) aan het nauwelijks bezochte Sanguaré-natuurreservaat.
 • Naast deze exclusieve bezoeken ontbreken ook de Colombiaanse klassiekers, zoals Bogota, Cartagena, het koffiegebied, Cocaravallei,... niet.

Het reisprogramma

Dag 1  Brussel – Bogota   (zaterdag 3 maart) 

Internationale vlucht op Colombia en aankomst in Bogota.

IB3203                    3 maart                Brussel 12:00 – 14:25 Madrid

AV011                     3 maart                Madrid 16:25 – 20:32 Bogota

Welkom op de luchthaven van Bogota en transfer naar het hotel.

Hotel B.O.G

Dag 2  Bogota   (zondag 4 maart)   (O-M)

Ontbijt in het hotel en vervolgens met de bus naar de lokale fruit- en bloemenmarkt van ‘Paloquemado’. Deze dag hebben we een lokale gids die ons veel kan vertellen over de geschiedenis en cultuur van Colombia. Na de markt gaan we naar het koloniale gedeelte van Bogota ‘la Candelaria’ en maken we een korte wandeling langs de belangrijkste pleinen en monumenten (o.a. Plaza Bolivar en Chorro de Quevedo). We hebben een lunch in een klein authentiek restaurant en gaan vervolgens door met een bezoek aan het Goudmuseum en het Botero Museum, en per kabelbaan/treintje bezoeken we Cerro Monserrate. In de late namiddag rijden we met de bus terug naar het hotel

Dag 3  Bogota   (maandag 5 maart)   (O-M)

Vroeg ontbijt in het hotel en vervolgens met de bus (1,5 uur rijden) naar Guasca. Vanuit hier gaan we verder (30 minuten) met een 4x4 pick up naar de ingang van het Natuurpark Chingaza voor een stevige wandelling door de Paramo. We hebben vandaag een speciale natuurgids mee die ons meer vertelt over het unieke eco-systeem en de flora en fauna van de Paramo. De wandeling duurt 4 a 6 uur (kan afgesteld worden op de fysieke gesteldheid van de groep). Belangrijk is wel te weten dat we boven de 3500m komen, waar we het bergmeer Siecha bezoeken. Onderweg nemen we een picknick-lunch. Vrij avondmaal. 

Dag 4  Bogota – Leticia (Amazonewoud)   (dinsdag 6 maart)   (O-A)

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Bogota voor de vlucht naar Leticia, in het Amazonegebied (drielandenpunt Peru - Colombia - Brazilië)

AV9486                6 maart                Bogota 12:02 – 14:09 Leticia

Aankomst in Leticia en transfer naar het hotel. Na check in gaan we naar het natuurreservaat Tanimboca voor een eerste kennismaking met de Amazone. Onder begeleding van een bioloog maken we een ecologische wandeling door het reservaat. In de latere namiddag keren we terug naar het hotel voor het avondmaal.

Decalodge Tikuna (standaarkamer)

 

Optioneel:  kanotour over één van de jungle-stroompjes op zoek naar nachtfauna. 

Dag 5  Amazonewoud   (woensdag 7 maart)   (O-M-A)

Na het ontbijt begeven we ons naar de haven van Leticia en nemen er een speedboot waarmee we over de Amazone varen naar het natuurreservaat ‘el Milagro de Marasha’ net over de grens van Colombia met Peru. Ook vandaag is er weer een bioloog die ons zal vergezellen. In het reservaat maken we een korte wandeling van 1 uur naar de cabañas waar we zullen lunchen en waar we een kanotocht maken over het Amazone-meer met uitleg en observatie over de verschillende flora en fauna van deze regio. In de namiddag wandelen we terug naar de boot en varen terug naar Leticia.

Dag 6  Amazonewoud   (donderdag 8 maart)   (O-M-A)

Vroeg ontbijt. Opnieuw wandelen we naar de haven van Leticia. Met de boot varen we naar de indianen-gemeenschap Mocagua. Vandaag staat zowel in het teken van lokale cultuur als natuur en ook nu weer worden we begeleid door een bioloog.

Na aankomst in Mocagua maken we een wandeling door de jungle, op zoek naar apen in hun natuurlijke leefomgeving. Aan het einde van de wandeling maken we kennis maken met de lokale gemeenschap zelf en krijgen we uitleg over de oorsprong van hun cultuur.

Na de lunch varen we verder met de boot naar Puerto Nariño en de junglemeren van Tarapoto en kijken we uit naar zoetwaterdolfijnen (roze en grijs) die in deze regio vaak gespot worden. In de namiddag terug met de boot naar Leticia.  

Dag 7 Leticia (Amazonewoud) – Pereira (Koffieregio)   (vrijdag 9 maart)   (O-M)

Na het ontbijt bezoeken we onder begeleiding van een lokale gids de fruitmarkt van Leticia en krijgen we uitleg over de vele soorten fruit en andere gewassen uit de Amazone. We lunchen in het restaurant ‘Tierra Amazonica’ waar we een typisch gerecht kiezen van de kaart en uitleg krijgen over de verschillende lokale specialiteiten.

Vervolgens, transfer naar de luchthaven voor vlucht (via Bogota) naar de Zona Cafetera

AV9487                9 maart                Leticia 14:39-16:44 Bogota

AV9831                9 maart                Bogota 19:25-20:25 Pereira

Aankomst op de luchthaven van Pereira en transfer naar Casa San Carlos voor overnachting.

Dag 8  Koffieregio   (zaterdag 10 maart)   (O-M)

Na het ontbijt rijden we (2 uur) naar de Cocora Vallei (Valle de Cocora). Samen met een bioloog maken we een ecologische wandeling door de vallei met observatie van de ‘Palma de Cera’ (hoogste palmbomen ter wereld) en krijgen we uitleg over de flora en fauna in dit gebied. Afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de groep, kunnen we helemaal naar het natuurreservaat Acaime lopen (5 uur heen en weer) door het nevelwoud. Mogelijkheid is er ook om groep te splitsen. Onderweg lunchen we in een traditioneel restaurant in Cocora (voor mensen die naar Acaime gaan, lunchen we op andere plek).

Terugrit naar Casa San Carlos voor overnachting.

Dag 9  Koffieregio   (zondag 11 maart)   (O-M)

Heel vroeg op en picknick-ontbijt in de bus. Rit van 1,5 uur naar het natuurreservaat ‘Otun Quimbaya’ waar we samen met een bioloog een ecologische wandeling maken met observatie van flora en fauna (veelal vogels). Na de wandeling rijden we naar een authentieke koffie-finca voor een wandeling door de koffieplantages en een uitgebreide uitleg over het koffieproces.

Overnachting in Casa San Carlos.

Dag 10  Pereira (Koffieregio) – Cartagena   (maandag 12 maart)   (O)

Na ontbijt, transfer naar de luchthaven van Pereira voor vlucht (via Bogota) naar Cartagena.

AV8512                12 maart              Pereira 10:25-11:20 Bogota

AV9788                12 maart              Bogota 12:30-14:02 Cartagena.

Aankomst te Cartagena.  In de middag maken we samen met een cultuurgids én specialist op gebied van Gabriel Garcia Marques, een wandeling door het koloniale gedeelte van Cartagena. Zo bezoeken we o.a. de wijken Calamarí, San Diego, en Getsemani.

Overnachting in Hotel Boutique Ananda.

Dag 11  Cartagena – Isla Mucura   (dinsdag 13 maart)   (O-M-A)

Rustige ochtend. Wie vroeg opstaat kan voor of na het ontbijt even op eigen houtje door de straatjes van Cartagena slenteren terwijl het stadje ontwaakt.

Transfer naar de haven van Cartagena vanwaar we rond 11.30 uur per boot naar Isla Mucura varen (2 uur). Na het – late – middagmaal is er vrije tijd voor een verkenning van het eiland of om even te genieten van het hotel of de mooie stranden.

Hotel Punto Faro

Dag 12 – Isla Mucura (Sanguaré-natuurreservaat)   (woensdag 14 maart)   (O-M-A)

Na ontbijt varen we met een privé-boot naar het natuurreservaat ‘Sanguaré’. De ganse dag ontdekken we  onder begeleiding van een bioloog de verscheidenheid aan flora en fauna in het natuurreservaat. Zo maken we wandelingen, bezoeken we een aantal meren, en zijn er andere activiteiten mogelijk. We lunchen in Sanguaré, en in de namiddag keren we terug met de boot naar Hotel Punto Faro voor avondmaal en overnachting

Dag 13  Isla Mucura   (donderdag 15 maart)   (O-M-A)

Vrije dag op Isla Mucura en verblijf in Hotel Punto Faro.

Lekker relaxen op de stranden, dolce farniente. Wie dit wenst kan een optionele tour maken in de omgeving (ook duiken behoort tot de mogelijkheden).

Hotel Punto Faro

Dag 14  Isla Mucura – Cartagena   (vrijdag 16 maart)   (O-A)

Na ontbijt nemen we de hotelboot naar Cartagena (2 uur varen). Aankomst kort voor de middag.

In de namiddag gaan we samen met een cultuurgids naar ‘Castillo San Felipe de Barajas’ voor een bezoek aan het Spaanse fort.

’s Avonds nemen we het afscheidsdiner in het restaurant ‘Club de Pesca’ waar we zullen dineren in het fort met uitzicht op de haven en de zeilbootjes.

Overnachting in Boutique hotel Ananda

Dag 15 Cartagena – Madrid   (zaterdag 17 maart)   (O)

Het grootste deel van de dag kunnen we nog genieten van de aangename sfeer in het pittoreske Cartagena. Rustig flaneren door de mooie straatjes of gezellig een terrasje doen. In de loop van de namiddag transfer naar de luchthaven van Cartagena voor terugvlucht naar Europa.

AV9753                 17 maart              Cartagena 18:34 – 20:04 Bogota

AV10                     17 maart              Bogota 21:43 – 13:25 Madrid (18/3)

Dag 16  Madrid – Brussel   (zondag 18 maart)    (/)

IB3214                  18 maart              Madrid 15:45 – 18:05 Brussel

Aankomst in Brussel en einde van een onvergetelijke reis.

Praktische informatie

Datum: 3 - 18 maart 2018

 

Prijs: 

Per persoon in tweepersoonskamer: 5 875,00 euro

Toeslag eenpersoonskamer: 1 410,00 euro

 

Opties:

Supplement Deluxe kamer in Punto Faro: 115,00 euro (voor 3 nachten) / 200,00 euro in eenpersoonskamer

Supplement Jr Suite met zeezicht  Punto Faro: 190,00 euro (voor 3 nachten) / 335,00 euro in eenpersoonkamer

Optionele nacht tour (Fauna) Leticia: op verzoek en afhankelijk van mogelijkheden en deelnemers

 

Inbegrepen in de prijs 

 • Vluchten Brussel-Madrid-Bogota met Iberia/Avianca in economy class.
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en veiligheidstaksen zoals gekend op datum van 4 mei 2017.
 • Overnachtingen de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van kamer en ontbijt.
 • Middag- en avondmalen zoals vermeld in het programma (M=middagmaal, A=avondmaal).
 • Transfers en verplaatsingen in comfortabele bussen met airconditioning.
 • Boottochten zoals vermeld in het programma.
 • Nederlandstalige reisleiding van vertrek tot aankomst.
 • Lokale gidsen en biologen zoals vermeld in het programma.
 • Inkomgelden en speciale toelatingen voor alle vermelde activiteiten en excursies.

Niet inbegrepen in de prijs 

 • Niet-vermelde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs.
 • Optionele verzekeringen (Reisorganisator Dromen werkt hiervoor samen met Mapfré/ De Europese.
  • Een annuleringsverzekering komt op 4,5% van de reissom.
  • Een Full Option-verzekering (annulering + bijstand + bagage) komt op 6,5% van de reissom.
  • Deze verzekeringen dienen cf. de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij onderschreven te worden bij inschrijving.

 

 

 Reisorganisator: Dromen (www.dromen.be)

 

Download
Download de volledige reisbeschrijving in pdf formaat.
Programma Colombia.pdf
Adobe Acrobat document 1.7 MB

Heb je nog vragen? Wil je aanmelden?

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.