Bestemmingen

Geslaagde eclipsreis naar La Réunion

Op 1 september ll. waren 51 astroreizigers op het Franse eiland Réunion getuige van een schitterende ringvormige zonsverduistering.

Voor en na de eclips maakten ze een rondreis over dit eiland waarvan de natuur alleen maar in superlatieven kan beschreven worden. En eindigden ze met enkele relaxe dagen op het exotische buureiland Mauritius.

meer lezen 0 Berichten

En toen gingen we naar Tanzania...

Ja, het is waar.  Al sinds onze eerste Afrikareis, nu bijna 15 jaar geleden, zijn wij een beetje Afrikanofiel.  We houden van de weidse Afrikaanse landschappen, de brandende zon, de tropische onweders. We houden van de onovertroffen zonsopkomsten 's morgens, de sundowners en de bushmen tv 's avonds. We houden van de big five (*), de small five (**) en zelfs van de ugly five (***).

We dachten dat we toch al wat gezien hadden, van groot en klein wild, op de vele game drives die we ondernamen.

En toen gingen we naar Tanzania....

meer lezen 0 Berichten

Mondain, mythisch, marmer...

De Cycladen - voor elk wat wils....

meer lezen 0 Berichten

Italië - over de regio van est! est!! est!!!

Al tien jaar reizen we jaarlijks naar Italië, in het kader van onze muziekreizen met Sigiswald Kuijken.

De regio waar Lazio, Umbrië en Toscane aan elkaar grenzen, is onze pleisterplaats.  We verblijven er in het authentieke Castello di Proceno.

 

Staat dit mooie stukje Italië op je reislijst?  Lees dan onze selectie "must do's" voor deze regio.

meer lezen 0 Berichten

Zuid Kreta : anders dan anders...

5 standaard vakantie-ingrediënten en de niet-zo-standaard invulling ervan...

Sinds 1999 reizen we jaarlijks naar het zuiden van Kreta, voor filosofie-, muziek- of astroreizen.  Steeds naar dezelfde locatie.... dat heeft zo zijn redenen.... en die delen we graag met jou!

meer lezen 1 Berichten

Tenerife? Tenerife!

Ga je naar Tenerife en wil je wel eens afwijken van de platgetreden paden? Dan zijn hier 10 dingen die de meeste toeristen die Tenerife bezoeken niet doen…

 

meer lezen 0 Berichten

De Faroer-Files...

Of hoe "het radiomoment van 2015 (*)" tot stand kwam.

meer lezen 0 Berichten

Botswana adventures....

Of we recentelijk een ebola-land bezocht hebben, vraagt de veiligheids-beambte, in witte jas én met latex handschoenen aan, terwijl hij zorgvuldig ons paspoort controleert op verdachte stempels.  Het is 35° Celsius, we zijn zonet geland in Maun, de toeristische hoofdplaats van Botswana.  Het antwoord is neen en dus mogen we Botswana binnen…


We hebben al 3 vluchten achter de kiezen, en er wacht er ons nog eentje, een heel kort, in een heel klein vliegtuigje, heel bumpy en heel scenic.  We vliegen naar Moremi Crossing, in de Okavango Delta.

We stappen van de airstrip naar de aanlegsteiger van de boot, die ons uiteindelijk naar de lodge zal brengen.  Dat is echter niet naar de zin van de olifant die net de plek van de aanlegsteiger heeft gekozen voor zijn middagmaal.  Welkom in Botswana!


Er zit niets anders op dan uit te wijken naar de aanlegsteiger van een nabijgelegen kamp… Daar kunnen we veilig aan boord gaan en zetten we koers naar de Moremi Crossing lodge.

meer lezen 0 Berichten

Herinneringen aan Hawaii...

In januari 2014 reisden we naar  Hawaii.  Het was reeds ons derde bezoek aan deze exotische archipel, maar de eerste keer in het "walvisseizoen".  Whale watching stond dan ook hoog op de agenda van deze reis.

Enkele reisimpressies, vergezeld van wat foto's...

 

 

Ja, als je naar Hawaii wil, moet je er een lange reis voor over hebben... We vlogen van Brussel, via Frankfurt en Los Angeles, naar Hilo, een reis van ongeveer 30 uur.  Ja, je bent dan wel een beetje groggy tegen de tijd dat je voet op Hawaiiaanse bodem zet, maar een kermis is een geseling waard....

Hilo, gelegen op Big Island, het grootste eiland van de Hawaii-archipel, was dus het startpunt voor een rondreis die ons naar 3 eilanden zou voeren.  Naast Big Island (of het eigenlijke "Hawaii") bezochten we Kauai en Oahu.

 

HILO

Er zijn twee dingen die je zeker moet bezoeken als je in Hilo bent.  Het ene is de "Hawaii Tropical Botanical Garden", een schitterende tropische tuin.  Het andere is het Pacific Tsunami Museum.  Dit kleine maar bijzonder interessante museum is gewijd aan... jawel, tsunami's...  Hilo werd in het verleden een aantal keren getroffen door vloedgolven, en mede daardoor werd Hawaii het hoofdkwartier van het Pacific Tsunami Warning Centre, gevestigd op Oahu.

Hieronder enkele foto's van de Hawaii Tropical Botanical Garden.

meer lezen 0 Berichten

Komeetreizen zonder komeet...

Niet enkel de komeet Ison liet het afweten tijdens de 2 komeetreizen naar Tenerife.  Ook de zo geroemde "eeuwige lente" gaf 2 weken niet thuis...

Desalniettemin maakten we er het beste van.

Het reisverslag is eindelijk voltooid...

0 Berichten