Welkom op de Astroreizen Blog


Informatie en inspiratie voor reizigers...

In onze blog delen we graag onze reiservaringen van de voorbije jaren.  In de vorm van reisverslagen, nuttige tips, leuke anekdotes en interessante weetjes over uiteenlopende bestemmingen die we de afgelopen 20 jaar bereisden.


Veel leesplezier!

Werner & Hilde


Categorieën


Recent

Capillas de Marmol - Chili

De "Capillas de Marmol" of de "Marmeren Kathedralen" zijn één van de meest bijzondere landschapsvormen die we ooit zagen op onze astroreizen.

Gelegen in het General Carrera Lake, een afgelegen meer op de grens tussen Chili en Argentinië, is het een grottencomplex in/boven het water, gevormd uit pure marmer.

 

Gemakkelijk bereikbaar zijn ze niet, de marmergrotten.... Vanuit Coyhaique, de hoofdplaats van de 11de regio - de regio Aysén, noordelijk Patagonië - is het een rit van 200 km over grotendeels niet-verharde weg, tot aan Puerto Tranquilo, een onooglijk plaatsje aan het General Carrera Lake. Van daaruit neem je een bootje - dat soms wel, soms niet, soms met vertraging uitvaart- voor een tocht over het meer en langs/doorheen de grotten.

 

De kleur van het meer is sprookjesachtig turquoise, de vormen en structuren van de marmeren grotten lijken niet van deze wereld.... Ze zijn ontstaan door duizenden jaren erosie (karst) van grote blokken kalksteen (marmer) in het glaciale meer.

 

 

Deze foto werd genomen tijdens de eclipsreis 2017 (ringvormige eclips van 26 februari 2017). In 2019 reizen we opnieuw naar Chili, ter gelegenheid van de totale zonsverduistering van 2 juli 2019.

Voor de volgende ringvormige eclips (26 december 2019) reizen we naar Oman

 

Cirque de Mafate - Réunion

Ile de la Réunion, een stukje overzees Frankrijk, gelegen in de Indische Oceaan en van een onwaarschijnlijke natuurpracht!

 

De Cirque de Mafate is één van de drie grote keteldalen op het eiland. Net zoals beide andere (Cirque de Salazie en Cirque de Cilaos) is het Unesco Werelderfgoed. 

In dit gebied wonen slechts 750 mensen én er zijn geen autowegen. De dorpjes zijn enkel via wandelpaden - of per helicopter - bereikbaar. Dit is dan ook een paradijs voor trekkers en wandelaars, die er kunnen genieten van de indrukwekkende landschappen en een immense biodiversiteit, met tal van inheemse soorten. 

Vanaf het uitzichtpunt op Piton Maido, op 2200 meter hoogte, geniet je van een spectaculair uitzicht op het dal en de duizelingwekkende rotswanden er omheen.

 

Deze foto werd genomen tijdens reis naar aanleiding van de ringvormige eclips van 1 september 2016.

De volgende ringvormige zonsverduistering vindt plaats op 26 december 2019, en speelt zich af in een heel ander decor: het Arabisch schiereiland. We reizen naar Oman om deze eclips waar te nemen! 

Lees het Oman-reisprogramma!

Casa Rosada - Buenos Aires, Argentinië

In Buenos Aires, aan de Plaza de Mayo, staat het Roze Huis. De Casa Rosada is het werkpaleis van de Argentijnse president. Het gebouw staat op de plaats waar de Spaanse conquistador Pedro de Mendoza in 1536 een fort liet bouwen.

 

Buenos Aires (letterlijk: "Gunstige Winden") is de hoofdstad van Argentinië en tevens het economische en culturele hart van het land.  De stad telt zo'n 3 miljoen inwoners, terwijl de volledige stedelijke agglomeratie meer dan 12 miljoen mensen telt - dat is zowat één derde van de totale Argentijnse bevolking.

 

De Casa Rosada ligt dicht bij de oever van de Rio de la Plata, de breedste rivier ter wereld: waar de monding in de Atlantische Oceaan uitkomt, is de Rio de la Plata maar liefst 220 km. breed....

 

Deze foto werd genomen tijdens de reis naar Antarctica. Op weg naar Ushuaia maakten we een stopover in Buenos Aires.

In 2019 reizen we opnieuw naar Argentinië en Buenos Aires ter gelegenheid van de totale zonsverduistering van 2 juli 2019. Voor deze reis zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

Adeliepinguin - Antarctica

Van de 17 soorten pinguïns die er wereldwijd zijn, komen er 8 in Antarctica voor.  Het exemplaar op deze foto is een adeliepinguïn, 1 van de 2 soorten die we tijdens onze Antarcticareis gespot hebben.

 

De totale populatie adeliepinguins wordt geschat op 14 tot 16 miljoen exemplaren. Het is dus niet bepaald een bedreigde diersoort...

Ze zijn zo’n 50 tot 60 cm. hoog, wegen 4 tot 6 kg en halen onder water snelheden tot 40 km per uur!

 

De adeliepinguïn is goed herkenbaar door zijn kleine snavel en witte ring rond het oog. Ze bewegen zich vaak liggend en glijdend over het ijs voort, wat een bijzonder grappig zicht is!

 

De kolonie die wij bezochten bij Cape Kinnes telde zo’n 48000 broedparen, of in totaal een 96000–tal pinguïns. Heel recent (maart 2018) werd gerapporteerd dat ongeveer anderhalf miljoen adeliepinguïns zich op de Danger Islands, aan de oostelijke kant van het Antarctische schiereiland, bevinden.

 

 

Deze foto werd genomen tijdens de reis naar Antarctica, januari 2018. Lees meer over deze reis in het reisdagboek in 10 afleveringen.

We plannen een heruitgave van deze reis in 2020. Hou het reisaanbod in de gaten voor meer info!

Dagboek van een Antarcticareis - epiloog

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu was het eindelijk zo ver..... Back to reality...

meer lezen 2 Berichten

Dagboek van een Antarcticareis - deel 9

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu is het eindelijk zo ver..... Aan alle mooie liedjes komt een einde...

meer lezen 0 Berichten

Dagboek van een Antarcticareis - deel 8

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu is het eindelijk zo ver..... Slecht weer op komst...

meer lezen 0 Berichten

Dagboek van een Antarcticareis - deel 7

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu is het eindelijk zo ver..... Het avontuur gaat voort!

meer lezen 2 Berichten

Dagboek van een Antarcticareis - deel 6

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu is het eindelijk zo ver..... We reizen steeds verder zuidwaarts!

meer lezen 5 Berichten

Dagboek van een Antarcticareis - deel 5

Meer dan 2 jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen van een unieke Antarcticareis. 

Nu is het eindelijk zo ver..... Een extra dag Antarctica!

meer lezen 3 Berichten

Archief

Geslaagde poollichtdag!

Op zondag 27 september 2015 vond Urania's poollichtdag plaats.

Een hele dag in het teken van de aurora borealis én een terugkomdag voor onze poollichtreizigers.


Een korte terugblik op een geslaagde dag!

meer lezen 0 Berichten