Welkom op de Astroreizen Blog


Informatie en inspiratie voor reizigers...

In onze blog delen we graag onze reiservaringen van de voorbije jaren.  In de vorm van reisverslagen, nuttige tips, leuke anekdotes en interessante weetjes over uiteenlopende bestemmingen die we de afgelopen 20 jaar bereisden.


Veel leesplezier!

Werner & Hilde


Categorieën


Recent

Israël: een diepe duik door de geschiedenis...

In Israël loop je als het ware doorheen onze hele geschiedenis. 3000 jaar in één week, het voelt bijna als een relativistische tijdsreis!

We genoten van aangename temperaturen en koosjere maaltijden. We trotseerden grote hordes pelgrims, bezochten Bijbelse plaatsen en archeologische parels. We dreven in de Dode Zee en kregen een kijk op Israëls recente geschiedenis. 

Kortom, het was een intensieve en boeiende week in het Heilig Land.

meer lezen

Terug uit Tenerife!

De Club Columbus-reizigers kwamen enthousiast naar huis met een koffer vol onvergetelijke reiservaringen!

 

In afwachting van een uitgebreider reisverslag, hier alvast een foto-versie.

meer lezen

Hoe wankel is de wereld?

Eind april verdiepten 13 filosofiereizigers zich in de boeiende en merkwaardige omwentelingen die zich eind 19de - begin 20ste eeuw manifesteerden in diverse domeinen van de samenleving. Waar konden ze dat beter doen dan in Deauville, parel aan de Normandische kust en daterend uit de desbetreffende periode. 

Een verslagje van een korte maar intensieve reis.

meer lezen 0 berichten

Op een mooie februari-dag in Coyhaique, Noord Patagonië, Chili....

Op zondag 26 februari 2017 schoof in een groot deel van Zuid-Amerika de maanschaduw (gedeeltelijk) voor de zon. Een zonsverduistering, dus.  Een ringvormige zonsverduistering, om precies te zijn. In een smalle strook van zo'n 50 km. breedte was de verduistering totaal, wat in dit geval betekende dat de zon gedurende een dikke minuut enkel als een dunne ring zichtbaar was.

meer lezen 0 berichten

Eclips 2017 USA

The Great American Eclipse

meer lezen

Naxos revisited

Voor de tweede keer (maar allicht niet voor het laatst...) bracht een filosofiereis o.l.v. Gerard Bodifee twintig weet- en leergierige filosofiereizigers naar het ongerepte Naxos. Een stopover in Athene maakte de reis helemaal af.

meer lezen 0 berichten

Geslaagde eclipsreis naar La Réunion

Op 1 september ll. waren 51 astroreizigers op het Franse eiland Réunion getuige van een schitterende ringvormige zonsverduistering.

Voor en na de eclips maakten ze een rondreis over dit eiland waarvan de natuur alleen maar in superlatieven kan beschreven worden. En eindigden ze met enkele relaxe dagen op het exotische buureiland Mauritius.

meer lezen 0 berichten

Het verhaal van 20 jaar Astroreizen

Het prille begin...

meer lezen 0 berichten

Kaapverdië, een ontdekking!

We ontsnapten een weekje uit de donkere winter en gingen voor wat zonne-energie naar Kaapverdië. Dat er net die week extra veel vallende sterren vielen, namen we er graag bij.

De nestor van ons gezelschap - maar uitermate jong van geest - schreef een ludiek reisverslag, dat we graag delen! We voegen er enkele foto's aan toe als illustratie...

Voor meer foto's: bekijk het Flickr online album van deze reis!

 

De GEMINIDEN in KAAP VERDIË

Dit verslag is alles behalve wetenschappelijk verantwoord

 

meer lezen 0 berichten

En toen gingen we naar Tanzania...

Ja, het is waar.  Al sinds onze eerste Afrikareis, nu bijna 15 jaar geleden, zijn wij een beetje Afrikanofiel.  We houden van de weidse Afrikaanse landschappen, de brandende zon, de tropische onweders. We houden van de onovertroffen zonsopkomsten 's morgens, de sundowners en de bushmen tv 's avonds. We houden van de big five (*), de small five (**) en zelfs van de ugly five (***).

We dachten dat we toch al wat gezien hadden, van groot en klein wild, op de vele game drives die we ondernamen.

En toen gingen we naar Tanzania....

meer lezen 0 berichten

Archief

Geslaagde poollichtdag!

Op zondag 27 september 2015 vond Urania's poollichtdag plaats.

Een hele dag in het teken van de aurora borealis én een terugkomdag voor onze poollichtreizigers.


Een korte terugblik op een geslaagde dag!

meer lezen 0 berichten