25 jaar Astroreizen!

Dat mag gevierd worden! Op zondag 21 augustus - niet toevallig exact 5 jaar na "The Great American Eclipse" van 2017 - maken we er een feestelijke dag van.

 

Voor alle reizen die doorgingen tussen november 2019 en juli 2022 is dit tevens de nareisbijeenkomst! Onze goeie traditie om voor elke reis een reisreünie te organiseren was immers door de coronapandemie stilgevallen.

 

Tevens hopen we veel reizigers van de USA-eclipsreizen 2017 terug te zien. Want op 21 augustus 2022 is het exact 5 jaar geleden dat we in Wyoming, Oregon en Tennessee mochten genieten van een perfecte zonsverduistering.

 

En natuurlijk zijn alle astroreizigers en astroreis-sympathisanten van harte welkom!

 

Programma

  • 14 uur: Deuren open - verwelkoming met een drankje
  • 14.45 uur: 25 jaar astroreizen in vogelvlucht en een blik op de toekomst door Werner Hamelinck
  • 15.15 uur: "Nightscapes, je astronomische vakantiekiekjes". Zelfs met een eenvoudig fototoestel kan je tegenwoordig 's avonds en 's nachts sfeervolle (astro)foto's maken. Didier Van Hellemont legt het concept van "Nightscapes" uit en geeft wat tips over hoe je ze zelf kan maken en wat ideeën voor onderwerpen. Ideaal om inspiratie op te doen voor de volgende astroreis!
  • 16 uur: Gezellig samenzijn en reisherinneringen ophalen - foto's en film bekijken. Tevens de mogelijkheid om een aangepaste voorstelling bij te wonen in het Urania-planetarium!
  • 18 uur: Aperitief, gevolgd door feestelijke barbecue.
Gelukkige astroreizigers na een geslaagde eclips! Coquimbo, Chili, 2 juli 2019. Foto: Didier Van Hellemont
Gelukkige astroreizigers na een geslaagde eclips! Coquimbo, Chili, 2 juli 2019. Foto: Didier Van Hellemont

Praktische info

  • Deelname aan het namiddagprogramma is gratis.  Aanmelden is noodzakelijk.  
  • Voor het avondprogramma (aperitief, barbecue, dessert) betaal je 39 euro per persoon. 
  • Aanmelden voor het namiddagprogramma en/of inschrijven voor het avondprogramma doe je via DIT FORMULIER. Inschrijvingen voor het avondprogramma zijn nu afgesloten.
  • Betalen: door overschrijving op rekening BE74 3200 5268 4107 van Urania Diensten BVBA, met vermelding van "25 jaar astroreizen" en je naam. 

Enkele herinneringen aan astroreizen die we ondernamen sinds de viering van 20 jaar astroreizen in de zomer van 2016....